Impregnering; gjenbruk og miljø

Dråper på impregnert klesplagg

Miljøvennlig impregnering fremmer gjenbruk, forbedrer naturopplevelsen og sparer miljø gjennom å ta vare på sko og klær.

Noe jeg lar meg fasinere av hver gang jeg jobber med impregnering er gleden over å ta vare på. Dette å se et par velbrukte sko eller en anorakk du har blitt glad i gjennom mange år ser velstelt ut. Setter man bort et gamle sko skitne og uten pleie er de tyngre å ta fram og tanken på å kjøpe nye er nærmere. Det samme gjelder en bomullsanorakk du kanskje vasker, legger bort og tenker at: lurer på om jeg kommer til å bruke den der igjen.

Men om du derimot rengjør skoene, tørker dem og gjør dem klar for impregnering får jeg en helt annen følelse. Tilfredshet over å ta vare på dem man har. Når man så påfører en god impregnering, jobber den inn i skoen, polerer og gjentar prosessen og ser at denne skoen begynner å se ut som ny. Og jeg vet at den er god på foten. Da blir jeg glad og tenker; den skoen gleder jeg meg til å gå på tur med. Den funker som alltid. 🙂

Det er på samme måte med den gamle bomullsanorakken. Når den er vasket og uimpregnert kan jeg holde den under springen og  ser at den trekker vann som en svamp. Men så legger jeg den rene anorakken i vaskemaskinen og vasker inn en god voks-impregnering gjennom 2 ganger helt vanlige korte vaskeprogram. Deretter legger jeg anorakken på strykebrettet og herder impregneringen med varmt strykejern. Kanskje jeg til og med sprayer på voks-impregnering på området med sterk belastning og stryker på nytt. Nå trekker ikke anorakken vann mer. Jeg holder den under springen og ser hvordan vannet preller av. Klar for neste tur 🙂

 

lES FLERE ARTIKLER

X
0
    0
    Min handlekurv
    Handlekurven din er tomTilbake til nettbutikken
      Calculate Shipping